Filter
Filters
Toegankelijkheid
Image
Oude plattegrond
Bekijk route
Download wandeling
Legenda
 1. Image
Historisch adres

25 Bedford Street

Opmerkingen

Het is onbekend of het huidige pand aan 25 Bedford Street het pand is waar Goupil & Cie II was gevestigd. Weet u het? Laat het ons weten via het comment veld onderaan deze pagina.

Van Gogh in

Goupil & Cie II

 1. 1 jan. 1875
   - 15 mei 1875

Vincent van Gogh werkte sinds mei 1874 bij kunsthandel Goupil & Cie in Londen, die gevestigd was aan Southampton Street. In januari 1875 had Goupil de Londense kunsthandel Holloway & Sons aan 25 Bedford Street overgenomen. Twee maanden later schreef Vincent aan zijn broer Theo:

“onze galery is nu klaar & is mooi, wij hebben veel moois op t’oogenblik: Jules Dupré, Michel, Daubigny, Maris, Israels, Mauve, Bisschop, &c.” Lees de hele brief

Door de overname veranderde de Londense vestiging van Goupil van een magazijn voor reproducties in een kunsthandel met een toonzaal. Met Vincents ervaring uit de kunsthandel in Den Haag en Parijs zou je kunnen verwachten dat hij hier een rol zou kunnen spelen. Dit was echter niet geval. In mei 1875 werd hij vervangen en vanuit Londen overgeplaatst naar de vestiging van Goupil in Parijs. 

Toen Vincent in 1876 in Isleworth woonde, kwam hij nog weleens in Londen en bezocht dan onder andere de zaak waar hij zelf ook gewerkt had. Daar zag hij dan bijvoorbeeld werken die vanuit Nederland naar Londen waren gezonden. Vincent merkte bij het zien van de typisch Hollandse landschappen op dat het een genot was “Hollandsche steden en weilanden” weer eens te zien.

De zogenaamde Goupil Gallery bleef tot 1883 in Bedford Street gevestigd. Daarna werd de zaak verplaatst naar 116 & 117 New Bond street, waar de galerie tot haar sluiting in 1893 gevestigd zou zijn.

Relevante brieven van Vincent
Verder lezen
 1. Martin Bailey

  Young Vincent: the story of Van Gogh's years in England
  London, 1990
 2. Kristine Groenhart en Willem-Jan Verlinden

  Hoe ik van Londen houd: wandelen door het Londen van Vincent van Gogh
  Amsterdam, 2013
 3. Jan Meyers

  De jonge Vincent: jaren van vervoering en vernedering
  Amsterdam, 1989
 4. Ronald Pickvance

  English influences on Vincent van Gogh
  London, 1974