+
-
ontdek waar vincent woonde & werkte
 
 

Van de Wakker
Nuenen, Nederland

  • 5 dec. 1883 - 24 nov. 1885

Vincent gaf schilderlessen aan Willem van de Wakker (1859-1927). Van de Wakker, een telegrafist in het postkantoor in Nuenen, was amateurschilder en toen Vincent diens kunstwerken zag bij schilderwinkel firma Baijens wilde hij hem graag eens ontmoeten. Van de Wakker woonde in Eindhoven, net als Antoon Hermans en Anton Kerssemakers aan wie Vincent ook les gaf. Het was zijn plan hen te vragen om hem in ruil voor de lessen schildersmateriaal te geven. Het geven van schilderles beviel Vincent goed, zo had hij wat aanspraak. Hij dacht erover om, wanneer hij naar Antwerpen zou gaan, hij daar wellicht ook schilderlessen kon geven. Van de Wakker memoreerde in 1927:

“Een gemakkelijke leermeester was Vincent geenszins; hij was sarkastisch en geneerde zich niet eens duchtig te vloeken als er een fout gemaakt werd, of als de leerling niet genoeg materiaal bij zich had.” [[bron= De Brouwer, 1984,  p116]]

Verder lezen

Ton de Brouwer
Van Gogh en Nuenen
Venlo, 1984­­­­­

 
* Let op! Van Gogh Route behoudt zich het recht reacties niet te plaatsen. Onredelijke en negatieve reacties of andere reacties die niet thuis horen op de website vangoghroute zullen niet geplaatst & verwijderd worden.

Tips & Aanvullingen