]
Van Gogh in Syon Park
Oude plattegrond
Legenda
  1. Image

Syon Park

Syon Park is de tuin die bij het landhuis Syon hoort. Het huis en de tuinen zijn (tegen betaling) toegankelijk.

Van Gogh in

Syon Park

  1. 24 jun. 1876
     - 20 dec. 1876

Waar Vincent ook woonde, hij wandelde altijd graag. Niet alleen door drukke wijken, maar ook door mooie parken zoals Hyde Park in Londen en Syon Park in Isleworth:

“Het is hier mooi tegenwoordig, vooral in de straten s’ avonds, als het min of meer mist en de lantaarns worden aangestoken, en ook in dat park waarover ik U reeds schreef, ik zag daar de zon ondergaan een paar dagen geleden achter die iepenboomen waarvan de bladeren nu de kleur van brons hebben. Over het gras lag die waas waarover Anna schrijft en er loopt eene beek door dat park waarin men de zwanen ziet zwemmen.” Lees de hele brief

Van Gogh in School
Oude plattegrond
Legenda
  1. Image

Geen

Hoek Molenstraat met Markt

Het schoolgebouw bestaat niet meer.

Van Gogh in

School

  1. Januari
     - oktober 1861 ?

Vincent volgde onderwijs aan de dorpsschool van Zundert, die vlakbij hun woonhuis lag. Omdat alleen de leerlingenlijsten van 1861 bewaard zijn gebleven, is slechts van dat jaar met zekerheid te zeggen dat Vincent er op school zat. Het zal een drukke boel geweest zijn, want alle leerlingen zaten in één klaslokaal bij elkaar en ‘s winters telde de school ca. 150 leerlingen. In de zomer was het rustiger omdat er dan werk op het land gedaan moest worden.

Of en waarom Vincent in 1861 van school ging, is niet duidelijk. Wellicht had het ermee te maken dat zijn ouders vonden dat Vincent te ruw werd door de omgang met alle arbeiderskinderen op de school.

Nadat Vincent van school ging, kreeg hij waarschijnlijk thuis les van de gouvernante Anna Birnie en aanvullende lessen van zijn vader.